Stichting Veul Diech Good

Hart voor Zuid-Limburg

 

Hartelijk welkom bij 

Stichting Veul Diech Good


Graag willen wij onze bezoekers de historie vertellen over het ontstaan van deze stichting, zodat u zich een beeld kunt vormen van waarom wij - vrijwilligers - dit mooie werk doen dat ons na aan het hart gelegen is.


Eigenlijk waren wij als vrijwilligers al acht jaar bezig met diverse soorten van hulpverlening in velerlei vormen: 

  • Maandenlange begeleiding van een ernstige zieke en het ondersteunen van het gezin, regelen van de begrafenis en het vervullen op eigen kosten van een laatste wens;
  •  Organiseren van een benefiet voor een terminaal ziek kind;
  • Personen ondersteund bij het aanvragen van uitkeringen, het meegaan naar gesprekken bij instanties (voor mensen die dat niet alleen konden) en het regelen van diverse zaken;
  • Het ondersteunen van gehandicapten, die geen hulp kregen;
  • Het op eigen kosten ondersteunen van mensen die met armoedeproblematiek te maken hadden op velerlei manieren.
  • Enige jaren geleden zijn we gestart (op kleine schaal) met het uitdelen van voedsel- c.q. kerstpakketten in de regio Zuid-Limburg en dat werd ieder jaar meer. 

Uiteindelijk bleek dat er veel meer ellende achter een voordeur is, dan we denken. Wij kwamen tot de conclusie dat de armoedeproblematiek in Zuid-Limburg alleen maar toeneemt en dat door aanscherping van wettelijke regels steeds meer ouderen, zieken en gehandicapten buiten de boot vallen, vereenzamen en verstoken blijven van hulp die zij zo dringend nodig hebben.


Bij alles wat wij gedaan hebben, zagen wij dat mensen zich goed konden voelen door datgene wat wij voor hun hadden kunnen betekenen. En daarom zijn we op de naam gekomen van Stichting Veul Diech Good (voel je goed). 


De stichting is opgericht door Myriam Vegers - Vandebeek die kan bogen op een jarenlange ervaring in trajectbemiddeling voor een diversiteit aan doelgroepen en in het verleden ook eigen trainingen heeft ontwikkeld. Ook was zij adviseur voor de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie, heeft zij een HBO opleiding Personeel & Arbeid gevolgd en Sociaal-Juridische dienstverlening.


Om meer mensen die noodzakelijke hulp te kunnen bieden - met meer vrijwilligers - daarvoor was een professionele organisatie nodig. Het bestuur is verheugd dat Myriam zich met al haar kennis en ervaring - als vrijwilligster binnen de stichting - zal blijven inzetten. 


Hulp bieden aan een ander zien wij als normaal, dat is de manier waarop het hoort te zijn en voor velen is dit een lichtpuntje in de duisternis. Als u naar onze website bent gekomen voor hulp, bent u hier van harte welkom. Klik dan in het menu op hulp aanvragen.


Uiteraard is onze stichting afhankelijk van giften, subsidies, donaties en sponsoren. Wij dragen onze sponsors een warm hart toe. Wilt u met uw bedrijf een maatschappelijk goed doel steunen?  U vindt meer informatie in het menu onder het knopje doneren. Uiteraard staan wij u ook graag in een persoonlijk gesprek te woord. U vindt meer informatie in het menu onder het knopje contactgegevens.

 

Wij nodigen iedereen uit om hetzelfde te doen als wij. Iedereen kan ons meehelpen om het goede doel te steunen. Wij zijn blij met iedere euro voor het goede doel. Wat te denken van een leuke actie organiseren met je vrienden, je club, je familie ten behoeve van het goede doel? Kijk eens in het menu onder het knopje doneren, dan zie je hoeveel mogelijkheden er zijn om ook een steentje bij te dragen.


Nelson Mandela:

‘Wat telt in het leven is niet puur het feit dat we geleefd hebben. Het verschil dat we maken in de levens van anderen bepaalt hoe betekenisvol het leven is dat wij leiden.’